Nederlandse sluizen kwetsbaar voor hack||

Nederlandse sluizen kwetsbaar voor hack||

Het onderliggend probleem is dat veel van de traditionele brugwachters de afgelopen jaren zijn vervangen door elektronische monitoring en bediening op afstand. De digitale veiligheid heeft daarbij te weinig aandacht gekregen.

De Unie van Waterschappen zegt in een reactie tegen de Telegraaf dat het voorkomt dat  het inderdaad voorkomt dat software eerder verloopt dan de levensduur van een systeem. Maar volgens de organisatie maar zijn er dan voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals het uitschakelen van overbodige functies. Leveranciers en waterschappen zouden druk bezig zijn de beveiliging te verbeteren.

Probleem blijft bestaan

Drie jaar geleden trokken Jan Harmen de Vries van Deloitte en Eli de Vries van de Universiteit Utrecht in AG Connect (destijds AutomatiseringGids) ook al aan de bel over de beroerde staat vehicle beveiliging vehicle staatswaterwerken. Ook destijds werd geconstateerd uit onderzoek truck de Vrije Universiteit dat men zich bewust is definitely van sobre problematiek, maar dat nog vele stappen van ontwikkeling en verbetering nodig zijn die veel tijd durante aandacht vergen