Surface Book 2: Laptop-paradepaardje

Surface Book 2: Laptop-paradepaardje

Een Surface-lijn in Microsoft is uit innovatieve hardware. Dit Surface Book 2 zijn een Windows 10-laptop, deze je optioneel ook aanwending als staaf. Een mooi apparaat, middels een forse prijs. Ben dat u ook waard?

Ondanks dat benodigdheden geen voorwaarde meer bestaat betaal jou alsnog absoluut klein vermogen. De goedkoopste uitvoering kost je 1749 euro. Een duurste 3. 449 euro. Dat zijn niet mals. Mocht jou na zo’n aanschaf nog altijd poen over beschikken over, koop jij er optioneel in de Surface-lijn een schrijfstift bij (110 euro), draadloze muis (110 euro), HDMI-adapter (40 euro) of zeker Surface Dial (110) euro. Kortom, ga van tevoren goed onmiddelijke na of ie je dit enorme boel geld waard is.

Vier uitvoeringen

We kregen een Core i5-uitvoering van één. 749 euro te onderzoeken. Deze is in het bezit van een 13, 5 inch scherm, 8GB werkgeheugen plus 256GB SSD. De verschillende uitvoeringen dat Microsoft in dit ogenblik in Holland levert hebben hetzelfde scherm, maar bestaan uitgerust circa een GeForce GTX 1050 (2GB) plus Core i7-processor. Wil jou daarbij gelijk SSD plus werkgeheugen, achteraf kost datgene 2. 245 euro. Het uitvoering circa 16GB werkgeheugen en 512GB opslag kost 2. 845. De duurste uitvoering (3. 449 euro) biedt ook 16GB het geheugen een SSD van 1TB.

De Surface Book 2 verschilt weinig van bestaat voorganger, het Surface Book. Het nadeel door de vorige generatie Surface Book was dat hij wat verouderde chips van boord had omdat hij een tijdsperiode na tellen aankondiging in uw VS schrede in Holland werd uitgebracht. Ook ontbrak een usb-c poort, hoeveel een beetje suf zijn. Op zo’n duur apparaat wil jij klaar bedragen voor het toekomst, plus deze poort wordt op hele grote schaal gebruikt aan bijvoorbeeld opladers en u aansluiten met schermen. Dat problemen is opgelost, het processor- plus grafische chip zijn het nieuwste plus snelste betreffende het ogenblik. Aan het rechterkant buiten het toetsenbord zit dezelfde usb-c-poort, deze je moet gebruiken op voeding alsof het bijvoegen van absoluut tweede scherm.

Dichtbij het toetsenbord zit alleszins extra batterij verwerkt plus als jij de duurdere uitvoering hebt ook dezelfde videokaart.

Verder zijn de Surface Book 2 hetzelfde gebleven. In een toetsenbord zit een aanvullend accu verwerkt en wanneer je het duurdere optreden hebt evenzeer een videokaart. Dit ben ontzettend praktisch, want ie maakt het tablet lichter. Bovendien ga je evenwel niet uitgebreid zitten gamen of Photoshoppen wanneer jij de Surface Book wanneer tablet gedragen. De bouwkwaliteit en ie ontwerp bestaan tiptop boven orde. Middels vooral de scharnier plus koppelsysteem betreffende de staaf aan een toetsenbord leven indrukwekkend. Ietsje minder enthousiast werd ik van een onderkant, daardoor het apparaat op bij dunne rubberen randjes stilte krast het behuizing nogal makkelijk.

Enig ander minpunt dat ongetwijfeld het vermelden waard ben, is datgene de Surface Book 2 praktisch onrepareerbaar is. Techsite iFixit gaf het apparaat de laagst mogelijke score op het domein van herstel. De staaf is nauwelijks open erbij krijgen plus veel elementen zijn vastgelijmd en gesoldeerd, waardoor u vervangen in onderdelen middels meer verlies zorgt. Een gesoldeerde elementen zijn überhaupt niet bij vervangen.

Bij eenvoudig gebruik had ik gelijk een enige weken gelijk paar nare krassen aan de Surface Book 2.

Tijdens de testen heb ik uiteraard de Surface Book 2 een tijdje in inzet genomen. Datgene was gelijk klein feestje, als laptop werkt een Surface Book 2 ingeval een zonnetje. Ook zijn de accuduur prima, jou adapter vergeten tijdens beslist werkdag zijn geen opgave. Deze vggfdg hij gemakkelijk door, wanneer je zeker beetje zuinig aan verrichten zelfs twee. Ik haalde in ieder geval beslist uurtje alsof 11 bij werktijd. Een apparaat zijn wel enigszins aan een zware zij, omdat daar ook metaal in de tehuis verwerkt zit. Houd daarginds dus rekening mee datgene de Surface Book jou een zware rugtas oplevert. In praktijk gebruikte ik de Surface Book 2 weinig wanneer tablet. Een apparaat ben net even te zwaar om langdurig ontspannen vast te intomen houden plus ook vggfdg Windows 10 in datgene modus nog altijd niets helemaal overheerlijk uit het verf, echter daar kast ik straks verder nog op terug.

Het uitvoering deze ik kreeg beschikt niets over dus GeForce-videokaart, echter een zwakkere onboard GPU. Als jij wilt gamen raad ik de varianten met videokaart aan. Eruit nieuwsgierigheid heb ik GTA V opgestart om erbij kijken hoedanig zo’n zware game zal draaien. Datgene ging nog redelijk vlot en geschikt (), mits jij het aangaande een lage resolutie middels erg lage settings speelt.

Ie schermpaneel zijn om het vingers naast af bij likken. Figuurlijk dan, omdat het vanzelfsprekend om enig touchscreen gaan. De Surface Book bezit een enigszins eigenaardige beeldverhouding van drie bij twee, in praktijk merk jij daar eerlijkgezegd weinig aan. Behalve datgene het fullscreen bekijken aan foto’s plus video’s enigszins meer zwarte randen oplevert. Het scherm is naaldscherp, dankzij beslist hoge resolutie van 3. 000 met 2. 000 pixels. Eveneens het tegenstelling en kleurweergave zijn vet in voorschrift. Dat zijn niet gek ook, aangezien Microsoft kan graag chauffeurs en creatievelingen aanspreken aan z’n laptop. Bijvoorbeeld designers, voor wie schermkwaliteit plus -kalibratie vitaal zijn.

Surface Schrijfstift

Wij kregen betreffende de Surface Book 2 ook beslist Surface Schrijfstift te onderzoeken, een stylus die 110 euro kost. Hiermee kun je ondertekenen en aantekeningen maken, plus de techniek in u pennetje zijn behoorlijk vooruitstrevend. Maar met praktijk gebruikte ik ‘m vooral in uw tabletmodus wegens de geringe Windows-knopjes aan te overbrieven. Als ik hem überhaupt gebruikte, met mijn jarenlange ervaring is het Surface Schrijfstift een hoeveel dure (overbodige) gimmick dat voor gelijk handjevol lieden echt betreffende waarde zijn. Ook ben de schrijfstift niet aan het apparaat te muisklikken, maar plakt deze magnetisch aan het linkerkant door het scherm. Een subtiel voordeeltje ervoor linkshandigen, onder andere ik. In feite stabiel zit de schrijfstift echter niet bevestigd, waardoor ik meestal liever geen risico nam plus de schrijfstift op m’n bureau liet liggen ondertussen ik het Surface Book 2 aan m’n tas schuif.

De Surface Pen werkt uiterst precies.

Apple zet bij Macbooks zijn bijzonder diensten dichtbij het zonnetje, Pixel Book-Chromebooks van Google leggen jou natuurlijk boven een mandje van Google-diensten en uiteraard biedt een Surface in Windows 10 alle instituten van Microsoft. Zo’n bizar laptop zijn natuurlijk alsmede een uithangbord voor jij producten plus diensten. Evengoed bekruipt mij het fijngevoeligheid dat het Surface Book 2 langduriger in bestaat mars bezit dan Windows 10 Pro kan verlenen. Zoals ik al beschreven, als laptop is ie een feestje om betreffende de Surface Book 2 te opereren, maar bij tabletmodus zijn dat niets het geval. Dikwijls programma’s leven nog niets geschikt door enkel middels aanrakingen bediend te belanden en een aanbod aan de applicatiewinkel is bedroevend, ook zoals het geleverd wordt op touch-vriendelijke applicaties. Zoals Microsoft deze weet bij verbeteren, zal de tabletmodus ook enig feest fietsen zijn.

Toch bekruipt mij de gevoel datgene de Surface Book 2 meer dichtbij zijn toer heeft later Windows 10 Pro schenkkan bieden.

Ook verrichten de positie van Windows 10 het Surface Book 2 tekort. Natuurlijk weet je datgene je aan een wieg gelegd werd van Microsoft-diensten, ongeacht jij deze nou gebruikt alsof niet. Datgene is bovendien het geval over Google (Android en Chrome OS) plus Apple (iOS en OS X). Niks geks circa. Toch ben het even slikken indien je een Surface Book 2 initiatief. De bloatware is onge�venaard, vooral zoals het geleverd wordt op dubieuze games. Zojuist kwam ik na een eerste weleens starten de volgende in de strijd tegen: Bubble Witch 3 Saga, Disney Magick Kingdoms, Candy Crush Spuitwater Saga, March of Empires: War ofwel Lords plus Spotify. Tel daar eveneens nog ooit de ingebakken reclame aan aanbevolen apps en Spotlight bij met. Dat zijn een fantastiche, dure laptop als het Surface Book 2 ronduit onwaardig.

Windows 10 zijn niet oprecht een uithangbord voor een Surface Book 2.

Het Surface Book 2 zijn een prachtige laptop, dat desgewenst bestaan taak zoals tablet alsook kan verrichten. Alhoewel hij deze laatstgenoemde rol wat minder respectabel vervult. Een bouwkwaliteit, een scherm plus de accuduur maken opereren op deze apparaat dezelfde feest. Sterker nog, het Surface Book 2 lijkt te degelijk voor Windows 10. Mede moeten daar kanttekeningen stationeren worden tijdens de kosten en een duurzaamheid over zo’n onrepareerbaar apparaat.