Vingerafdruk in paspoort blijft ongebruikt

Langs aanleiding betreffende de aanslagen op een Twin Towers op 11 september 2011 zijn daarginds in De eu afspraken geproduceerd om strenger te fietsen controleren. Doorheen 2009 moeten EU-burgers daarom hun vingerafdruk afstaan bij het opgegeven aanvragen over een paspoort.

Datgene worden toch zelden is nagekeken. Alleen vlakbij gemeenten werd er vlakbij uitzondering langs gekeken. Deze concludeert het NOS met basis met een rondgang bij de  Marechaussee  plus het ministerie van Justitie en Veiligheid. Uit de onderzoek blijkt ook datgene technische mankementen of politieke oorzaken daarginds regelmatig daarvoor zorgen datgene de vingerafdrukken niet ooit gelezen kennen worden.

Het invoeren van het maatregel bezit de samenleving bakken in geld gekost. Alleen een aanschaf betreffende de 4800 scanners werd geschat met 32 miljoen euro.

Identiteitsfraude

Het inzet van het extra veiligheidsmaatregel was teneinde het moeilijker te klaarspelen met beslist paspoort bij reizen met iemand in wie jij veel lijkt. Ook zal het identiteitsfraude tegen moeten gaan bij Nederland. Daar is natuurlijk niets aan terechtgekomen.